Hay Holding GmbH részvényeinek felvásárlása

Anyavállalatunk, a Musashi Seimitsu Indusrty Co. Ltd. (MSI) bejelentette, hogy megállapodott az amerikai Gores Grouppal, hogy megvásárolja annak tulajdonában lévő németországi Hay Holding GmbH minden részvényét. Ebből a célból az MSI egy részvény adásvételi megállapodást kötött, melyet a vállalat Igazgatótanácsa jóváhagyott.

A felvásárlás célja

A „Musashi Global Vision 2020” stratégiánk nagy hangsúlyt fektet a következő pontokra:

  • precíziós kovácsolás technológiájának megerősítése,
  • a globális termelési és értékesítési hálózat bővítése,
  • a következő generációs saját fejlesztésű termékek létrehozása.

Az 1925-ben alakult németországi székhelyű Hay Group a legnagyobb kovácsoló és megmunkáló vállalat Európában. A társaság tulajdonában van olyan Hatebur típusú prés technológia, amely lehetővé teszi a nagy sebességű tömeggyártást, valamint nagy méretű présgépek is (3000-5000 tonna), amik egyedülálló versenyelőnyt adnak a vállalatnak a nagy méretű erőátviteli alkatrészek piacán.

A Hay Group igen szoros kapcsolatot ápol a főbb európai gyártókkal és autóipari beszállítókkal. A vállalat 8 európai gyártó üzeméből (6 Németországban, 1 Magyarországon és 1 Spanyolországban) látja el a piacot a termékeivel: motoralkatrészekkel és sebességváltó alkatrészekkel. Ezen túlmenően a legújabb üzemük is megkezdte működését Kínában, amely lehetővé tette, hogy a Hay belépjen a világ jelenlegi legnagyobb autópiacára.

Ezzel az üzlettel anyavállaltunk célja, hogy bővítse üzleti érdekeltségét az európai régióban, tovább növelje a vállalat jelenlétét a világpiacon és segítse az együttműködést a termelés, termékfejlesztés és az értékesítés területein:

  • Létrehozzon egy globális üzleti platformot, felhasználva a gyártási és értékesítési egységeket (összesen 9 üzem Európában, 16 üzem Ázsiában és 5 üzem Észak-Amerikában).
  • Bővítse a termékkínálatot hajtáslánc alkatrészekkel, nagyméretű fogaskerekekkel és tengelyekkel, amelyek ki egészítik az MSI kis- és közepes méretű kovácsolt termékportfólióját.
  • Biztosítsa a termékfejlesztési lehetőségeket és versenyképességet a Hay Group Hatebur kovácsolási technoló giájának és az MSI megmunkálási technológiáinak ötvözésével.
  • Növelje Musashi termékek értékesítését az európai piacon a Hay Group vásárlói hálózat felhasználásával.

Ezzel a lépéssel anyavállalatunk jelentősen megerősíti üzleti pozícióit, sőt, arra törekszik, hogy világszerte rendelkezzen megfelelő gyártó képességekkel, és ez által valóban globális vállalat legyen.