Őszi kiállítások – 2017

Idén ősszel is több helyszínen találkozhatnak kollégáinkkal, akiktől első kézből juthatnak információhoz vállalatunkról és az aktuális álláslehetőségekről.
Az alábbi helyszíneken várjuk Önöket:

 • 2017. október 11-12.
  Műegyetemi Állásbörze – I. emelet Díszterem 105. stand (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi épülete 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.)
 • 2017. október 18-20.
  Automotive Hungary Kiállítás – A pavilon 203B (Hungexpo 1101 Budapest Albertirsai út 10.)
 • 2017. november 23.
  Dunaújvárosi Egyetem Karriernap és Állásbörze (Dunaújvárosi Egyetem „A” épület 2400 Dunaújváros Táncsics Mihály u. 1./A)

Látogasson el standunkhoz, szeretettel várjuk!

Futóverseny

2017. szeptember 10-én újból rajthoz állt a Musashi futócsapata, a Budapest Wizz Air félmaratonon vettek részt összesen nyolcan: Tégen – Simon Edit, Szabó Nikolett, Kovács Tamás, Neszmélyi Lóránt, Németh Ádám, Oláh Péter, Pethő Sándor és Vulman János.
Ez alkalommal 2 db 2 fős és 1 db 3 fős csapat állt össze, valamint volt egy egyéni induló is, így minden kategóriában sikerült megmérettetni magukat és végül mindenki sikeresen teljesítette a vállalt távot.

Gratulálunk a kollégáknak és további sikereket kívánunk!

Futóverseny

Kollégáink újból futóversenyen vettek részt, ezúttal csapatban indultak az Ultra Tisza-tó futáson 2017. július 15-én.  

A 10 fős csapatban induló Bakos Kristóf, Kiss Benedek, Kovács Tamás, Neszmélyi Lóránt, Németh Ádám, Pethő Sándor, Szabó Nikolett, Szilágyi András, Tégen-Simon Edit és Vulman János 10:24:53 alatt futotta le (különböző távokkal) az összesen 111 km-t a Tisza-tavat körülvevő gáton. Ezzel kategóriájukban a 175 induló csapatból 71. helyen végeztek.

Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Gyárlátogatás

2017. június 9-én a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziumából érkeztek hozzánk 13. évfolyamos gépgyártás-technológiai technikus szakos tanulók egy délelőtti gyárlátogatásra. Kollégáink ismét örömmel mutatták be termékeinket, a gépeket és a gyártási folyamatokat az érdeklődő diákoknak.

Gyárlátogatás

2017.04.27-én gyárlátogatáson vett részt Vállalatunknál a 11. fk osztály a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Dunaferr Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából. A diákok betekintést nyerhettek a gyártási folyamatokba és testközelből láthatták a gépeket működés közben.

2017. évi tavaszi állásbörzék

A márciusban megrendezésre kerülő állásbörzéken ismét jelen leszünk, hogy első kézből adhassunk információt Vállalatunkról és aktuális állásajánlatainkról. Az alábbi helyszíneken találnak meg bennünket:

 • 2017.03.07. Dunaújvárosi Egyetem Karriernap és Állásbörze
  (Dunaújvárosi Egyetem „A” épület 2400 Dunaújváros Táncsics Mihály u. 1./A)
 • 2017.03.22.-23. Műegyetemi Állásbörze – I. emelet Díszterem 105. stand
  (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi épülete 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.)

Minden kedves érdeklődőt várunk standunknál!

Futóverseny

Musashi futóversenyKollégáink csapatban és egyéniben is indultak a múlt hétvégén, 2016.10.09-én megrendezett Spar Budapest Maraton futáson.

A négy fős csapatban induló Pethő Sándor, Kovács Tamás, Neszmélyi Lóránt és Kiss Benedek 4:01:03 alatt teljesítette a maratoni távot. Egyéniben, Vulman János a 30 km-es távot futotta le.

Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Őszi kiállítások

 

A következő hónapokban cégünk ismét képviselteti magát különböző rendezvényeken.
Az alábbi helyszíneken várjuk a kedves érdeklődőket:

 • 2016. október 12-13. Műegyetemi Állásbörze – I. emelet Díszterem 105. stand (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Központi épülete 1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3.)
 • 2016. október 19-21. Automotive Hungary Kiállítás – A pavilon 308F (Hungexpo 1101 Budapest Albertirsai út 10.)
 • 2016. november 23. Dunaújvárosi Egyetem Karriernap és Állásbörze (Dunaújvárosi Egyetem „A” épület 2400 Dunaújváros Táncsics Mihály u. 1./A)

Látogasson el standunkhoz, hogy közvetlenül kollégáinktól kaphasson információkat vállalatunkról és a nyitott álláslehetőségekről!

Hay Holding GmbH részvényeinek felvásárlása

Anyavállalatunk, a Musashi Seimitsu Indusrty Co. Ltd. (MSI) bejelentette, hogy megállapodott az amerikai Gores Grouppal, hogy megvásárolja annak tulajdonában lévő németországi Hay Holding GmbH minden részvényét. Ebből a célból az MSI egy részvény adásvételi megállapodást kötött, melyet a vállalat Igazgatótanácsa jóváhagyott.

A felvásárlás célja

A „Musashi Global Vision 2020” stratégiánk nagy hangsúlyt fektet a következő pontokra:

 • precíziós kovácsolás technológiájának megerősítése,
 • a globális termelési és értékesítési hálózat bővítése,
 • a következő generációs saját fejlesztésű termékek létrehozása.

Az 1925-ben alakult németországi székhelyű Hay Group a legnagyobb kovácsoló és megmunkáló vállalat Európában. A társaság tulajdonában van olyan Hatebur típusú prés technológia, amely lehetővé teszi a nagy sebességű tömeggyártást, valamint nagy méretű présgépek is (3000-5000 tonna), amik egyedülálló versenyelőnyt adnak a vállalatnak a nagy méretű erőátviteli alkatrészek piacán.

A Hay Group igen szoros kapcsolatot ápol a főbb európai gyártókkal és autóipari beszállítókkal. A vállalat 8 európai gyártó üzeméből (6 Németországban, 1 Magyarországon és 1 Spanyolországban) látja el a piacot a termékeivel: motoralkatrészekkel és sebességváltó alkatrészekkel. Ezen túlmenően a legújabb üzemük is megkezdte működését Kínában, amely lehetővé tette, hogy a Hay belépjen a világ jelenlegi legnagyobb autópiacára.

Ezzel az üzlettel anyavállaltunk célja, hogy bővítse üzleti érdekeltségét az európai régióban, tovább növelje a vállalat jelenlétét a világpiacon és segítse az együttműködést a termelés, termékfejlesztés és az értékesítés területein:

 • Létrehozzon egy globális üzleti platformot, felhasználva a gyártási és értékesítési egységeket (összesen 9 üzem Európában, 16 üzem Ázsiában és 5 üzem Észak-Amerikában).
 • Bővítse a termékkínálatot hajtáslánc alkatrészekkel, nagyméretű fogaskerekekkel és tengelyekkel, amelyek ki egészítik az MSI kis- és közepes méretű kovácsolt termékportfólióját.
 • Biztosítsa a termékfejlesztési lehetőségeket és versenyképességet a Hay Group Hatebur kovácsolási technoló giájának és az MSI megmunkálási technológiáinak ötvözésével.
 • Növelje Musashi termékek értékesítését az európai piacon a Hay Group vásárlói hálózat felhasználásával.

Ezzel a lépéssel anyavállalatunk jelentősen megerősíti üzleti pozícióit, sőt, arra törekszik, hogy világszerte rendelkezzen megfelelő gyártó képességekkel, és ez által valóban globális vállalat legyen.

Miskolci Egyetem Állásbörze

IMG_0111Évek óta először vettünk részt ismét a Miskolci Egyetem Állásbörzéjén 2016.04.06-án. Külön öröm volt számunkra, hogy egy, az egyetemen végzett Kolléga is képviselte Vállalatunkat.